High Performance Spotlight

Shirean Sassen

“Mijn aanbod en prijzen staan, wat resulteert in een mega groei in omzet en betere, passende aanvragen. Ik wilde geen koude acquisitie doen, en heb dat dankzij Jaleesa ook nooit hoeven doen. De aanvragen komen binnen.”

Wie dit zei en hoe dit zo gelopen is, je leest het allemaal in deze High Performance Spotlight. Met trots presenteer ik deze leuke, lieve, grappige en gedreven onderneemster: Shirean Sassen. Veel leesplezier!

Vertel, wie ben je?

Hi! Ik ben Shirean en ik kom uit Maastricht. Ik ben mijn studie begonnen aan de kunstacademie in Maastricht, en een paar jaar later afgestudeerd in Nijmegen, waar ik mijn hbo-diploma voor Interieurarchitectuur heb gehaald. Na mijn studie kreeg ik styling aanvragen vanuit retail winkels. Ik besloot mij dan ook in te schrijven bij KvK. Daarnaast heb ik jarenlang ervaring op mogen doen als (senior) Interieur stylist, adviseur en inkoop stylist. Dit waren hele waardevolle functies waarin ik in de praktijk heb mogen leren, tot dat ik fulltime voor mezelf ging ondernemen.

Ik heb een creatief Interieurarchitecten bureau, waarin ik van 2 werelden het beste combineer: architectuur en interieur. Voor styling- en interieuradvies, maatwerk interieurontwerpen, projectinrichting en realisatie in (omgeving) Maastricht. Mijn klanten komen in eerste instantie naar mij toe vanwege mijn verfijnde ontwerpstijl; voor rust en balans in jouw interieur, met Scandinavisch minimalisme. Mijn klanten weten waar ze van houden en hebben ze een duidelijke visie. Ze investeren hier graag in.”

Wat voor groei heeft je bedrijf doorgemaakt en welke obstakels kwam je tegen?

Mijn bedrijf is begonnen vanuit passie en plezier. Ik heb nooit de intentie gehad om ondernemer te worden. Het moment dat ik uit noodzaak mijn baan opzegde om de vele aanvragen aan te kunnen, wist ik dat dit serious business was. Aanvragen die binnenstroomden zag ik niet als vast gegeven. Een langdurig- succesvol bedrijf opzetten in een korte tijd was voor mij onbekend terrein. Ik had geen businessplan, geen passend aanbod, maar ik was ervan overtuigd dat het wel ging lukken; ik was altijd opzoek naar uitdaging en het ‘onbekende’. 

De obstakels waar ik tegenaan liep waren vooral ik zelf, vragen als: wie ben ik? Wat straal ik uit? wie is mijn doelgroep? En vooral welke projecten wil ik krijgen en waar zie ik mezelf over een paar jaar staan met mijn bedrijf? Dit was wel een proces. Ik ben in het diepe gesprongen, wat nodig was om stappen te zetten en te kunnen groeien. 

Wat was de voornaamste reden om een traject bij Jaleesa aan te gaan?  

Op het moment dat ik ontslag nam bij mijn vaste werkgever, wist ik dat ik hulp nodig had bij de opstart; als steun, heldere inzichten van buitenaf en zeker ook als stok achter de deur. Dankzij mijn eerdere gesprekken met Jaleesa voelde onze samenwerking oprecht en vertrouwd aan. Jaleesa luistert goed maar is ook heel eerlijk. Ze houd je een spiegel voor wat ik wel kan waarderen. Ik vond het spannend om te investeren in dit traject. Mijn vaste inkomen viel weg en ik ging gelijk investeren in een coaching traject. Dat was best spannend. Achteraf gezien zijn dit zorgen om niks geweest, nu investeer ik 4x zoveel in mijn bedrijf omdat ik heb ondervonden dat het zich dubbel en dwars terugverdiend. Zonder Jaleesa had ik mijn bedrijf niet zo snel en stabiel kunnen opzetten. Ik ben in een half jaar tijd bizar veel gegroeid.

“Zonder Jaleesa had ik mijn bedrijf niet zo snel en stabiel kunnen opzetten. Ik ben in een half jaar tijd bizar veel gegroeid.”

Ik heb een winstgevende business neer kunnen zetten door de juiste prijzen te bepalen en durven te verhogen naar mijn aanbod en waarde. Ook leren accepteren dat ik niet iedereen kan helpen. De juiste prijzen en aanbod bepalen was écht een eyeopener gezien mijn prijzen totaal niet in lijn lagen met mijn aanbod en de ervaring die ik de afgelopen 4,5 jaar al binnen mijn bedrijf heb mogen opdoen. 

Naast dat het businesswise enorm goed gaat, ben ik qua werk- en privébalans ook met stappen vooruitgegaan. Ik ben een persoon die jarenlang avonden en weekenden heeft moeten werken naast een 40-urige werkweek. Voor mij was het dan ook een gewoonte om 24/7 aan te staan voor mijn klanten. Ik had (en soms nog steeds) moeite met tijd vrij te maken voor mijn privéleven. Ook hier heeft Jaleesa mij een spiegel voorgehouden; hoe belangrijk het is om tijd voor mezelf te nemen en wanneer ik weg val, het bedrijf ook niet meer zal bestaan.

Waarin heb je jezelf verrast sinds je deelname? Op welk vlak perform jij nu ‘higher’ dan ooit? 

Werkelijk op élk vlak, maar vooral op mindset! Ik ben niet meer dezelfde persoon als 6 maanden geleden. Ik bekijk het leven vanuit een hele andere invalshoek sinds ik ‘mijn leven’ geheel in eigen handen heb. Ik zou een traject bij Jaleesa aan elke ondernemer aanraden die meer uit zichzelf, haar bedrijf en haar privéleven wil halen. Of je nou beginnend onderneemster bent of al jaren bezig bent. Het is zo fijn om 1:1 met iemand te werken die jou nieuwe inzichten geeft, op business vlak en privé.

Wat is er in je business veranderd? 

Ik heb een sterk fundament opgebouwd voor mijn bedrijf, wat resulteert in een business die compleet aansluit bij mijn wensen; waarin ik alsnog mijn passie en plezier kan halen. Ook is mijn doelgroep veranderd en neem ik minder projecten aan. Gezien mijn prijzen zijn gestegen, zijn ook mijn trajecten langduriger, kwalitatief beter en waardevoller geworden voor mijn klanten. Ik begeleid mijn klanten nu echt van begin tot eind, waarin ze de optie hebben mij bij de complete realisatie te houden of zelfs compleet uit te besteden. Met trots kan ik zeggen dat ik een succesvol bedrijf run, zonder koude acquisities.

Tip voor de ondernemers in jouw branche?

In ons vakgebied is het zó belangrijk om onderscheidend en creatief te zijn, en een eigen stijl te ontwikkelen. Je merkt dat er tegenwoordig programma’s bestaan waarin klanten hun woning zelf in 3D kunnen opzetten en renderen. Onze toekomst ligt dan ook niet bij het visualiseren van een ruimte, maar bij onze visie, kennis en stijl. Het zijn onze unieke kenmerken en ontwerpmethoden die een klant zelf niet kan toevoegen aan zijn of haar interieur.

Wil jij meer lezen over Shirean en haar aanbod?

Website: www.shireaninteriordesign.nl
Instagram: @Shireaninteriordesign
Aanbod: https://www.shireaninteriordesign.nl/stappenplan-fases
Pinteresthttps://nl.pinterest.com/Shireaninteriordesign/