High Performance Spotlight

Fieke Wegdam

Deze zomer startte Fieke Wegdam, brand designer, met het High Performance 1:1 traject. Fieke is een geweldige designer én is een mega leuk persoon. Ze is een gevestigde onderneemster en het laatste half jaar heeft haar bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels blijven de opdrachten binnenstromen, heeft ze haar omzet doelen genaild én ze runt haar bedrijf vanuit vertrouwen en plezier. En dit is pas het begin: Fieke heeft grootse plannen!

Met trots presenteer ik je het transformatie interview met Fieke Wegdam van Studio Fieke Wegdam in deze High Performance Spotlight.

“Ik heb met Jaleesa mijn mega omzet doelen behaald en weet ik nu ook goed hoe ik deze doelen in het vervolg kan behalen.”

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Fieke Wegdam, brand designer. Ik ben 34 jaar oud, moeder van dochter Bowie (3,5 jaar) en woon in Den Haag, maar kom van oorsprong uit Oldenzaal (Twente). Ik ben naar Den Haag gekomen voor de kunstacademie, waar ik 5 jaar gestudeerd heb. Voordat ik de kunstacademie gedaan heb, heb ik 4 jaar het grafisch lyceum in Enschede gedaan. Na het afstuderen van de kunstacademie ben ik gelijk mijn eigen onderneming als brand designer begonnen en sinds 2014 heb ik mijn eigen ontwerp studio. Ik ben gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame merkidentiteiten, oftewel huisstijlen, die eigen en uitgesproken zijn.

“Ik ben gespecialiseerd in het creëren van duurzame merkidentiteiten, oftewel huisstijlen, die eigen en uitgesproken zijn.”

Wat voor groei heeft je bedrijf doorgemaakt en welke obstakels kwam je tegen?

Mijn grootste obstakel voordat ik met Jaleesa ging werken, was dat ik niet goed wist hoe ik al mijn doelen moest behalen en hoe ik om kon gaan met mijn lange to do list. Ik had echt hulp nodig, iemand die mij accountable hield. Inmiddels heb ik geleerd hoe hoe ik mij moet focussen en prioriteiten kan stellen binnen mijn bedrijf. Daarnaast heb ik mijn mega omzet doelen behaald en weet ik nu ook goed hoe ik deze doelen kan behalen, dankzij Jaleesa.

Wat was de voornaamste reden om een traject aan te gaan?

Ik stapte bij Jaleesa in een traject omdat ik graag 1:1 wilde werken, iets wat ik miste in eerdere cursussen die ik volgde. Jaleesa gaf zo goed aan bij welke problemen ze mij kon helpen. Al vrij snel toen we gingen samenwerken, merkte ik hoe het sparren over mijn doelen en de dingen waar ik dagelijks tegenaan liep, me hielp. Met laagdrempelige spraakberichten hielp je me al op weg. Dat was en vind ik nog steeds ontzettend fijn aan Jaleesa’s manier van werken. Daardoor heb je echt het gevoel dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Op welk vlak perform jij nu ‘higher’ dan ooit en heb jij jezelf verrast?

Het gaat allemaal om mindset. Het is niet erg als je soms een mindere dag hebt of als moeder niet kan werken. Jij hebt mij geleerd dat er morgen weer een dag is en je mag genieten van de dingen die wel goed zijn gegaan.

Wat is er in je business veranderd door het High Performance traject? 

Ik werk al een tijdje samen met Jaleesa en we hebben ons eerst even gefocust op dat alles goed stond qua templates, lijsten en voornamelijk mijn hoofd.

Sinds mijn winactie in augustus, waar je mij bij geholpen hebt, blijven de opdrachten binnenkomen en heb ik in het 4e kwartaal al 13k binnengehaald!! Echt zo mega dankbaar voor!

Welke dromen heb je nog voor je bedrijf?

Waar moet ik beginnen, haha. Het eerste wat ik wil is het werken met een team, zoals: een VA, freelancer die mij kan helpen met de designs en een copywriter. Dan wil ik nog heel graag een gratis weggever (ebook of checklist) en masterclass maken. En zou ik ook nog graag een klein online programma of een live event willen neerzetten.

Welke praktische tips heb je voor ondernemers in jouw vakgebied? Denk aan een tof boek, tools of hacks.

Heb geduld, zolang je positief blijft en blijft uitspreken waar je naartoe wilt, komt alles vanzelf jouw kant op!

Ben jij benieuwd naar de website van Fieke? Klik hier! Of bekijk haar Instagram.