High Performance Spotlight

Sara Snel

In het najaar van 2022 stapte deze geweldige onderneemster in het High Performance 1:1 traject. En wat een resultaten. Haar omzet verdubbelde ze in 1 maand tijd en vanaf nu is het easy om haar doelen te halen – aldus Sara. Maar haar grootste shift zat voor Sara op het gevoelsniveau. Maar ga vooral lekker lezen! Met trots presenteer ik Sara Snel, copywriter, hier in de High Performance Spotlight. 

Vertel, wie ben je?

Mijn naam is Sara, 26 jaar en sinds begin 2022 ben ik freelance copywriter. De stap om te gaan freelancen geeft mij de mogelijkheid om mijn droomleven waar te maken: leven in de bergen. Mijn behoefte aan vrijheid is niet uit de lucht komen vallen. Jarenlang heb ik de signalen van mijn lichaam en hoofd niet opgemerkt, waardoor ik in 2018 kennis gemaakt heb met een burn-out. Dit heeft mij wakker geschud: ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen geluk. Door te luisteren naar mijn gevoel, heb ik mijn verborgen creativiteit de ruimte gegeven en ben ik gaan schrijven. Daarnaast heb ik ervaren dat het belangrijk is om jezelf te mogen zijn. Als freelance copywriter help ik daarom ondernemers hun krachten te ontdekken en hun passie voelbaar te maken op papier. Want als je helemaal jezelf bent, is dat goed genoeg.

“Want als je helemaal jezelf bent, is dat goed genoeg”

Vertel eens over je bedrijf. Wat doe je, en voor wie?

Bij een berg letters staan mijn twee liefdes naast elkaar: de bergen en het schrijven. Door het schrijven van webteksten, social media teksten en blogs help ik ondernemers woorden te geven aan hun stem. Met woorden raken we de potentiële klanten en maken we impact met emotie. Op deze manier ga je als ondernemer verkopen vanuit verbinding, zonder dat het moeite kost. Want als je jezelf durft te zijn, trek je klanten aan die bij jou passen.”

“De klanten waar ik mee samenwerk vinden het lastig om woorden te geven aan hun passie en enthousiasme. Het enige wat er in hun hoofd ligt is een berg letters en dat kost energie en tijd. Om daar een krachtig verhaal van te maken én hun doelgroep te raken; dat is onbegonnen werk. Zij zijn bang om te verdwijnen tussen al die anderen en snakken naar het laten zien van hun kracht en unieke punten.

Welke ontwikkeling heeft jouw bedrijf doorgemaakt de afgelopen tijd? 

Ik ben één van die eigenwijze ondernemers die het allemaal zelf wilde uitvogelen en geen adviezen aannam. Maar dit had ik ook echt nodig: zelf fouten maken, ervan leren en weer doorgaan. Omdat ik mezelf die ruimte heb gegeven is daar een bedrijf uit gekomen die echt voelde als van mezelf. Tot ik doorkreeg dat ik zoveel ideeën had, maar niet meer wist waar ik moest beginnen. Financieel ervoer ik al jaren een enorme onveiligheid en ik had geen flauw idee hoe ik dat verder kon uitbouwen. Alles bij elkaar zorgde voor uitstelgedrag en mijn opgebouwde zekerheid verdween als sneeuw voor de zon.

Ondanks dat ik altijd riep dat een coach niks voor mij was. Jaleesa heeft mij geholpen bij het terugvinden van mijn kracht.

Toen ik Jaleesa tegenkwam, wist ik het: dit is hét moment om door te pakken met een coach waarmee ik mezelf nog meer kan ontwikkelen en die mij in mijn waarde laat.  Dat was de beste keuze ooit. Ondanks dat ik altijd riep dat een coach niks voor mij was. Jaleesa heeft mij geholpen bij het terugvinden van mijn kracht. Ik ging actief aan de slag met alle ideeën, zonder het overzicht te verliezen. Met een weekplanning, duidelijke doelen en het uitwerken van alle processen. Ik heb mijn aanbod neergezet zoals ik dit zelf fijn vind, waar ik in geloof en al mijn waarde in kwijt kan.

Wat was het grootste obstakel waarmee je te maken had?

Mijn obstakel kwam bij het zichtbaar zijn op social media snel op de voorgrond: perfectionisme. Dat heb ik met hulp van Jaleesa aan de kant kunnen schuiven. Daarnaast heb ik geleerd dat het oké is om tijd voor jezelf te nemen, en niet altijd maar ‘aan’ te staan. Als ik goed voor mezelf zorg door me-time te nemen, straalt dit ook door in mijn onderneming en gaat het eigenlijk moeiteloos. Ik heb woorden gegeven aan mijn eigen stem en dat voelt zo krachtig

Wat was de voornaamste reden om bij Jaleesa in te stappen?

De behoefte om te groeien, ik was er echt aan toe. Het voelde alsof ik stilstond en dat maakte me erg onzeker. Ik wilde zo graag vooruit, maar had geen flauw idee hoe. 

Welk bezwaren had je van te voren over (business)coachtrajecten?

In verkapte salescalls van coaches kreeg ik altijd het gevoel alsof er maar één weg was voor succes. En dat paste niet bij mij. Het kon voor mijn gevoel nooit zoals ik dat fijn vond.  Dit was bij Jaleesa anders. Door de connectie die ik voelde met Jaleesa zijn mijn bezwaren weggenomen.

” Door de connectie die ik voelde met Jaleesa zijn mijn bezwaren weggenomen. Jaleesa is gedragswetenschapper, richt zich op de gevoelskant en de vrouwelijke energie, waardoor ik me fijn voelde bij haar. Ik wist direct dat zij mijn waarde zou versterken en keek naar wat ik wilde”

Hoe heeft het traject je geholpen om je winstgevende business neer te zetten?

Jaleesa zag mijn kracht en heeft me geholpen om dit te gieten in nieuw aanbod. Het heeft mij mijn geloof teruggegeven in mezelf. Na één maand zat ik al halverwege mijn omzetdoel voor dat kwartaal. Daarnaast staat mijn aanbod heel steady en voelt het perfect voor mij. Mijn zichtbaarheid en bereik is gegroeid en ik haal sinds dit traject actief klanten binnen via Instagram. 

Maar ook heb ik meer balans tussen werk en privé. Jaleesa heeft mij leren plannen, het maken van een weekplanning heeft mij ontzettend geholpen. Inzicht in taken, zodat ik niet meer als kip zonder kop 50 uur per week werk, inclusief de avonden en weekenden

Mijn zichtbaarheid en bereik is gegroeid en ik haal sinds dit traject actief klanten binnen via Instagram. 

Aan wie zou je een traject bij Jaleesa aanraden en waarom?

Aan ondernemers die al een online onderneming hebben staan, maar merken dat ze niet meer vooruit komen. Omdat ik zelf geloof in het ontdekken van jezelf als ondernemer, persoon en jouw positie in je onderneming. Als je deze basis hebt, is het ontzettend waardevol om dit verder uit te bouwen met Jaleesa

Welke dromen heb je nog voor je bedrijf?

De droom die ik ga waarmaken is het opzetten van een masterclass. Het voelt geweldig om live andere ondernemers te helpen en belangrijke kennis over te dragen. Uiteindelijk gaan we in Oostenrijk wonen voor een paar maanden per jaar. Zodat ik nog meer in mijn kracht sta en dit mag uitdragen. 

Welke praktische tips heb je voor ondernemers in jouw vakgebied? Denk aan een tof boek, tools of hacks.

Een weekplanning! Dat is echt mijn grootste held geweest. Dit geeft mij nu nog steeds elke week overzicht en rust. 

Ben jij benieuwd naar de website van Sara?

Klik hier! Je vindt haar ook op Instagram.