High Performance Spotlight

Amber Buisman

Buisman

Deze zomer stapte een hele leuke dame in het High Performance 1:1 traject. Ik stel haar graag aan je voor. Amber heeft met het traject in een paar maanden tijd een enorme groei doorgemaakt als persoon, maar ook van persoon naar CEO van haar bedrijf. Toen ze instapte draaide ze haar bedrijf alleen, inmiddels stuurt ze een heel team aan. Ze heeft haar prijzen verhoogd, is gegroeid in omzet, voelt dat ze een wachtlijst aan klanten heeft én werkt sneller en productiever. Terwijl ze beter luistert naar haar lichaam. Massive groei dus. And this is just the beginning. Ze heeft grootse plannen, deze geweldige vrouw. 

Dus met trots presenteer ik jullie het transformatie interview met Amber Buisman van SIX Interiors & Design in deze High Performance Spotlight.

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Amber (25) een spontane, ambitieuze Limburgse meid. Vanuit het VWO met een natuurkunde-profiel ben ik tóch de creatieve kant op gegaan door Interior Design & Styling te gaan studeren aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. Tijdens de opleiding heb ik me al ingeschreven bij de KvK, omdat ik gewoon wist dat ik wilde gaan ondernemen. Achteraf zie ik dat ik daar toen ik klein was al mee bezig was. 8 jaar in de horeca gewerkt, waarin ik het geweldig vond om mensen een fijne avond te bezorgen, een praatje te maken en gewoonweg in contact te komen met mensen. Ik heb altijd al mensen willen helpen, op welke manier dan ook. Dat zie je terug in mijn horeca-ervaring, eigen bedrijven en ook mijn coachingsbedrijf to be.

Vertel eens over je bedrijf. Wat doe je, en voor wie?

Mijn bedrijf heb ik in 2018 ingeschreven als Amber Buisman Interior Design. Vanaf 2021 is dit SIX Interiors & Design geworden. Ik help mensen met verbouwingskeuzes door hun huis in 3D te zetten en hier de volledige potentie uit te halen. In 3D laat ik meerdere mogelijkheden zien en om zo stap voor stap tot hun droominterieur te komen. Ik ontwerp complete interieurs van verbouwing tot de styling. Het is zo gaaf om die ontwerpen te mogen presenteren aan klanten, omdat de reacties altijd zo geweldig zijn! Naast 3D visualisaties met realistische renders bied ik natuurlijk ook meubelplannen, lichtplannen en maatwerk aan, en 2D plattegronden met moodboards. Alle benodigde tools om mensen te helpen met hun ideale verbouwing en gewenste droomresultaat!

Ik ontwerp complete interieurs van verbouwing tot de styling.”

Obstakels

SIX is ontstaan uit een samenwerking, maar helaas eindigde deze samenwerking eind mei dit jaar. Toen stond ik er opeens weer alleen voor met alle projecten die op mij af kwamen én ook nog eens een constante stroom van nieuwe aanvragen. Hoe ik het allemaal in goede banen ging leiden en ging regelen, dat was voor mij een groot vraagstuk. Maar het MOEST lukken. Waar ik dus vooral tegenaan liep voordat ik met Jaleesa startte was: planning en stress, hoe om te gaan met deadlinesbalans vinden tussen zakelijk en privé en ook nog eens voldoende rust nemen. Dat was écht een uitdaging. Ik wilde al mijn (nieuwe) klanten kunnen helpen, maar het mocht niet ten koste gaan van mijzelf. Dat was een puzzel en het grootste pijnpunt van de afgelopen 4 maanden: balans vinden en ondernemen op MIJN voorwaarden op een manier die goed voelt voor mij, waarbij ik toch mooie projecten kan opleveren en mensen heel blij kan maken.

Waar ben je het meest trots op?

Dat het me gewoon gelukt is! Ik heb zoveel projecten mogen afronden en nieuwe projecten opgestart sinds de start met Jaleesa. En gewoonweg dat het nóg beter gaat dan voorheen.” Sinds 2 maanden ben ik ook weer bezig met een team op te bouwen die mij ondersteunt bij de projecten, zodat ik meer rust creëer voor mezelf, maar ook kan doen wat ik het liefste doe: bij klanten zitten, projecten begeleiden en vooral werk binnenhalen. De balans is er steeds meer en ik heb ook veel meer inzichten gekregen in luisteren naar mijn lichaam en daarop inspelen. Dat komt mijn ondernemerschap alleen maar ten goede.

Ik heb zoveel projecten mogen afronden en nieuwe projecten opgestart sinds de start met Jaleesa. En gewoonweg dat het nóg beter gaat dan voorheen.” 

Wat was de voornaamste reden om het High Performance 1:1 traject aan te gaan?

Dat ik het vertrouwen had dat Jaleesa mij kon helpen grip te krijgen op mijn agenda en de balans terug te vinden. Ook dat zij voor mij als sparringpartner diende vond ik mega fijn, dat heeft me ook echt goed geholpen.

Amber Buisman

Welke bezwaren had je over (business)coaching?

Over coachtrajecten dacht ik vaak wel 2x na. Ik vind dat het vaak veel geld kost en dat je er uiteindelijk nog vaak ‘alleen’ voor staat. Maar Jaleesa is het geld dubbel en dik waard geweest! Meteen in de eerste week deelde ze al zoveel waarde en hielp ze me al heel erg op weg. De veranderingen waren binnen 2 weken al héél zichtbaar in mijn leven.

Meteen in de eerste week deelde ze al zoveel waarde en hielp ze me al heel erg op weg. De veranderingen waren binnen 2 weken al héél zichtbaar.

Wat vindt je het fijnste aan de coaching?

Wat ik zo fijn vindt is dat Jaleesa heel nabij voelt. Dat ik alle vragen kan stellen en dat Jaleesa dan reageert. Dit gaf de doorslag om bij haar in te stappen. Ik wilde niet wachten op de maandelijkse coaching sessie. Soms doen er zich situaties of ideeën voor waar ik meteen naar wil handelen, door de coaching via Telegram was ik in staat om die zaken meteen aan Jaleesa terug te koppelen en ik kreeg daar weer heel gauw antwoord op. Dat hielp me om snel te schakelen en door te pakken!

Hoe heeft het traject je geholpen om een winstgevende business neer te zetten?

Jaleesa heeft me geleerd om in te spelen op mijn energieniveau en hoe te luisteren naar mijn lichaam en daarnaar te handelen. Dát zorgt pas voor meer productiviteit en effectiviteit. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik in minder uren méér gedaan krijg qua werk en de rust kan nemen die ik nodig had. Daardoor had ik ook meer energie om verder te ontwikkelen en dit team op te bouwen. Dat gaat er ook voor zorgen dat mijn business nóg winstgevender gaat worden. Winst op financieel vlak, maar zeker ook op persoonlijk vlak! Daarnaast heeft Jaleesa me accountable gehouden en me gespiegeld waar nodig. Ze gaf altijd hele goed raad in hoe ik kon handelen. Dit heeft me veel opgeleverd. We sparden ook vaak over mijn ideale werkweek en hoe ik het beter kan indelen.

Jaleesa heeft me geleerd om in te spelen op mijn energieniveaus en hoe te luisteren naar mijn lichaam en daarnaar te handelen. Dát zorgt pas voor meer productiviteit en effectiviteit.

Op welk vlak perform jij nu ‘higher’ dan ooit en heb jij jezelf verrast?

Planning maken en weken/dagen indelen op MIJN energieniveau en hoe ik dat het fijnste vindt, waardoor ik nog higher kan performen! Haha. Het meeste uit mijn dagen en weken halen.

Wat is er in je business veranderd door het High Performance traject?

Meer balans, beter inspelen op energieniveau en lichaam waardoor ik sneller, productiever en kwalitatief beter kan werken. Daardoor kan ik natuurlijk meer projecten aan én dat zorgt voor een hogere omzet. Ook hebben Jaleesa en ik gekeken naar het verhogen van mijn prijzen en het versterken van mijn aanbod, dit is terug te zien in mijn mooie omzetcijfers.

Amber Buisman review

Aan wie zou je het traject aanraden en waarom?

Iedereen die het gevoel heeft dat hij of zij vastloopt in zijn/haar business of privéleven. Een sparringspartner zoals Jaleesa is héél waardevol en gaat je in een paar maanden verder brengen op een rap tempo.

Welke dromen heb je nog voor je bedrijf?

Een online interieur business voor erbij. De kick-off van mijn coaching business en daarbij ook digitale producten die gaan zorgen voor passief inkomen. Naast interieur klanten dus ook coaching klanten, zodat ik nóg meer mensen op meerdere vlakken mag helpen!

Welke praktische tips heb je voor ondernemers in jouw vakgebied? Denk aan een tof boek, tools of hacks.

Tip voor interieurontwerpers: luister naar je lichaam en speel hierop in v.w.b. inspiratie en creativiteit, het komt écht ten goede van de ontwerpen!

Ben jij benieuwd naar de business van Amber?

Bekijk hier de website van Amber. Of ga naar haar Instagram.